Forside

Beretning og billeder fra Fejø-Rügen-Bornholmer-turen

Efter en lang tur på 520 sm. er vi landet i Gilleleje.

Turen startede 25. juni tidlig morgen i frisk vind. Kursen var sat til Fejø hvor vi skulle deltage i TS dagene.
Der bliver der splejset, sejlet og undervist i praktisk sømandsskab. Efter mange våde timer anløb vi Kalvehave for natten og et godt måltid mad på kroen.

Næste dag Fejø, ingen vind, så da vi passerede Anna Møller (National Musæets Skonnert) Prajede de os for en ende, så vi slæbte det store skib et par timer. Besætningen blev udskiftet på Fejø, fortsatte til Gedser efter 4 dage på øen, kuling gennem Guldborgsund, anløb Gedser for natten.

Så blev kursen sat mod Rügen i Tyskland, en sejlads på 12 timer i høj sø og frisk vind. Ankom til Sassnitz sent aften i regn som fortsatte i 2 dage, rigtigt møgvejr.

Kursen mod Rønne blev sat og alt blev gjort søklar, frisk vind, selvfølgelig fra den forkerte retning, men Vilhelm bjærger sig godt og den nye motor spinder som en kat. Lå et døgn i Rønne og sejlede derefter til Hasle og spiste røgede sild, købte fine store rødspætter på kajen, herremad.

Vi forsøgte at anløbe Allinge, men der var stoppet, tog til Tejn, hvilket vi ikke fortrød, fin plads og flink havnefoged, alt gratis. Efter et par dage der kom der ny besætning for hjemturen, men det blev da også til en tur til Chr.Ø og til besøg på værftet i Nexø hvor man er gået i stå med at bygge Svanen, sørgeligt.

Fra Rønne gik turen hjemover, kunne ikke holde Falsterbo op og måtte gå til Ystad for natten, næste dag, gennem Falsterbo, fin oplevelse, så kom der fin vind så alle sejl blev sat, også det nye topsejl, gik ind til Dragør for proviant, gode bøffer, anløb Helsingør sent aften efter 14 timer nåede vi til Gilleleje søndag formiddag.

Det blev til 3 uger hvor Vilhelm måtte undværes i Gilleleje, det har der været lidt utilfredshed med, men det skulle prøves, og der har været mange besøgende og stor interesse omkring skibet og historier om fiskeri. Der har været 12 skiftende besætningsmedlemmer på turen.

Klaus Rigger.

Billeder fra turen:

Afgang Kalvehave


Dronning Alexandrines bro (Møn-broen)


Anna Møller på slæb


Guldborgsund broen
Nordspidsen af Rügen


Sassnitz
Tejn havn

På Christians ØNæste ældre *Siden sidst*
Forside